IntroduktionSanto DomingoDe caribiske strande og SydkystenSydvest og nationalparkerneSantiago og nationalparkernePuerto Plata og Isabella ParkenNordkysten og SamanaVærd at vide - det praktiskeFakta om den Dominkanske Republik opdateret:
28/10-2011

Af Kenneth Bo Jørgensen
Den Dominikanske Republik har alt det, som gør et land rigtigt caribisk. Flere bjergkæder deler landet op i store frodige naturområder, de fleste er nationalparker. På få timer kan man bevæge sig fra de kølige alper ned til smukke dale, hvor man dyrker jordbær året rundt. Og lige ved siden af ligger tørre sletter med kaktus i blomst. Det hele er omkranset af en kystlinje med flotte strande. Det hvide koralsand og det azurblå vand danner den ramme, som har gjort Caribien til hele verdens drømme-destination.

Den Dominikanske Republik har været turistmæssigt noget tilbagestående i forhold til de mindre caribiske øer. Først sent kom de i gang med at opføre veje og hoteller. Siden har der været en voldsom vækst i turistmængden, men landet er alligevel stort, at det ikke væsentligt har berørt særpræget. Man kan sagtens bevæge sig rundt i flere dage uden at møde en turist. I stedet møder man dominikanerne og en kultur, der har rødder i både den indianske, den spanske, den franske og den afrikanske fortid. En kultur, der giver sig udtryk i masser af musik og dans - og masser af smil og imødekommenhed over for besøgende. Ingen dominikaner går i seng uden at have smilet, siger man.

Det var her, at de første europæere etablerede sig, da Columbus havde fundet Den Nye Verden. Og især hovedstaden Santo Domingo har bevaret så meget fra den første tid, at man næsten kan få fornemmelsen af, at Columbus, Ponce de Leon, Cortes og alle de andre opdagelsesrejsende har gået her. Den Dominikanske Republik er en chance for at opleve hele den brogede og ofte brutale historie – og samtidig få en pragtfuld ferie i omgivelser, der må ligne Paradis.

(C) GG