Intro Læssning på flyet Tel Aviv og Jaffo Jerusalemkorridoren Jerusalem Vestbredden Fra sydkysten til det Døde Hav Negev Sharon Galilæa Golan Værd at vide Fakta om Israel

Shalom – Salaam - Fred (hent som PDF)
alle ønsker fred i Mellemøsten.
For jøder, kristne og muslimer har Det Hellige Land i århundreder været et brændende ønske som rejsemål - og er det stadig. De vil opleve de hellige steder og vandre ad samme vej som deres forbillede.
Men Israel (hebraisk = »kæmper med Gud og sejrer«, 1. Mos. 32,29) er ikke alene et religiøst valfartsland. Det er også et slaraffenland for arkæologer, geologer, gemmologer, mineraloger, biologer, ornitologer... Også vandrefugle kan få deres behov dækket og vil i de øde egne føle sig som de første mennesker. For sportsfolk er der utallige muligheder både til lands, til vands og i luften. Vil man blot slappe af, er der kilometervis af hvide sandstrande, og fra fortovscafeer kan man nyde et spraglet folkeliv, hvor mange hudfarver, klædedragter og religioner er repræsenteret.
Hvad enten man drager op til Jerusalems hellige steder, vandrer langs Genesaret Sø i Jesu fodspor eller turer rundt i Negevørkenens store, vilde skønhed, er det vigtigt at være velorienteret. Det er mit ønske, at GratisGuide til Israel kan give tilstrækkelig vejledning og viden, så á la carte turisten får størst mulighed for at opleve Israel på egen hånd. Steder, hvor der ikke er omvisning eller ikke fås oplysende materiale, er omtalt mere udførligt, for »man ser jo kun, hvad man ved«! Tager man desuden historieskriveren Josefus under armen og Bibelen i hånden, er man i gode hænder. Med fuldt overlæg er citatsteder medtaget. Det giver rejsen en ekstra dimension at være på stedet og læse, hvad der skete netop der.
Naturligvis kan man ikke overkomme alt, hvad der er nævnt i denne GratisGuide, men den giver mulighed for at opsøge lige det, der har læserens interesse - det, der gør rejsen udbytterig og festlig.
Som jøderne i diasporaen sagde hvert år til påske: »Næste år i Jerusalem«!


Vis stort kort
(C) GG